Politika

Ilustračný obrázok: Pixabay

Pri osobných rozhovoroch s ľuďmi, ale aj v debatách som pochopila, ako ľudia na Slovensku podľahli ilúzii politiky. Málokto z nich chápe, že to, čo sa nazýva „politikou“ je len lacným politikárčením.
Takýmto spôsobom pomocou médií sú ľudia manipulovaní, rozdeľujú sa do rôznych politických a straníckych táborov. Vytvára sa napätie v spoločnosti.


Pritom všetko to, čo im novodobí politici spolu s masmédiami predhadzujú je len zásterka biedy spoločnosti a tých, ktorý sú poverení vládnuť v jednotlivých krajinách. Pretože tento problém je problémom celej Európskej únie.
Politickými kauzami sa zakrýva najdôležitejšia skutočnosť a tou je, že žiaden z vysokopostavených politických činiteľov, či štátnych úradníkov nenesie ZODPOVEDNOSŤ za svoje činy.
Proti každému z nás, ak urobíme nejakú chybu, je vyvodená zodpovednosť s následnými sankciami. Tam kde by mala byť tá najvyššia miera zodpovednosti nie je žiadna. Preto sa môžu diať také veci v našom štáte, aké sa dejú.
Je úplne jedno, kto je pri hlavnom koryte moci , zodpovednosti za svoje skutky sa vyhýbajú všetci.
Občas, keď sa začne prejavovať nespokojnosť občanov, nájde sa nejaký obetný baránok, ktorý je uprataný na nejaké menej viditeľné, ale dobre platené miestečko.
Práve kvôli tomu, že nikto z predstaviteľov nenesie žiadnu zodpovednosť, prekvitá v celom štáte korupcia.
Môžu sa organizovať protesty, vyťahovať kauzy, nikdy sa nič poriadne nevyšetrí.
Možno si ľudia uvedomujú, že táto situácia nemá riešenie a ani východisko. Tým, že sme členmi EÚ a NATO, nemajú novovzniknuté strany a ľudia, ktorí by chceli na Slovensku zmenu, žiadnu šancu.
Vďaka politickému divadlu, ktoré občania zhltli aj s navijakom boli prijaté zákony, ktoré stavajú ľudí, ktorí sa ozývajú proti takýmto praktikám mimo zákon.
Jedným z riešení je, nepodliehať vonkajšiemu tlaku a žiť si svoj život. Neveriť sladkým rečičkám politikov o krajších zajtrajškoch, pretože politická vojna o mocenské korýtka prebieha neustále, nielen pred voľbami.
Politici už dávno ukázali o čo im v skutočnosti ide. Blaho ich krajín a občanov je na poslednom mieste.
Vďaka politikárčeniu a rôznym šantánovým predstaveniam našich „politikov“ si väčšina ľudí neuvedomuje, že žije v hlbokej totalite demokratúry, egoizmu, cynizmu a chamtivosti…

Devana

Slnovratovo 11. júl 2017

Dodatok autora:

Aj tento článok som napísala pred piatimi rokmi. Už vtedy bolo zrejmé kam naša spoločnosť smeruje a speje. Žiaľ ľudia opojení politickými fraškami si to nevšímali.

Aj v súčasnosti je znova rozohratých veľa takých lacných politických predstavení… Vládna kríza, stíhanie nepohodlných opozičných politikov, teatrálne odchody zo strán, slovné potýčky, ale aj vytĺkanie politického kapitálu vzájomným osočovaním a podávaním trestných oznámení.

Politici hrajú svoje dobre zaplatené predstavenia a ľudia im to “žerú”, ako sa hovorí…

Žiaľ, pointa väčšine uniká… Nechápu, na čo slúžia všetky tieto politické strany. Nechápu, že sú to prestavitelia ideológie davo-elitárskej spoločnosti založenej na filozofii “Zisku za každú cenu” a vykorisťovaní človeka človekom.

Doteraz som si nevšimla, aby niekto so súčasných politikov povedal občanom pravdu o energetickej kríze, obrovskom zdražovaní a násilnej likvidácii štátu. Nikto z nich im priamo nepovedal, že my všetci tým enormným zdražovaním platíme šialenú vojnu Západu proti Rusku. Vojnu, ktorá pretrváva už viac ako storočie a jej podstata je zachytená v knihe “Velké sprisahanie proti Rusku”.

Tento politický výplach mozgov ľudí potrvá dovtedy, kým si ľudia neuvedomia, že nesú rovnakú zodpovednosť za zničenie tohto štátu ako aj politici. Pretože štát, to sme my všetci…

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore